ONS VERHAAL

Ziemi is bedacht door Luci tijdens een project van haar studie aan de TU Delft. De innovatieve kijk op fietsverlichting sprak de fiets- en verkeersveiligheid wereld zo aan dat Luci besloot samen met Elianne het product door te ontwikkelen en een bedrijf te starten. “We vullen elkaar aan en we willen beiden meer dan een lampje maken. Onze passie ligt in het inrichten van een sociale onderneming rond Ziemi. Het motto van Ziemi is ‘iedereen verdient het om gezien te worden’ en dan bedoelen we ook écht iedereen.’

Allereerst hebben ze gekeken naar de productie van het lampje. Door de ketenpartners zorgvuldig te selecteren, weten ze precies wat waar vandaan komt. Ziemi werkt met Nederlandse producenten en gerecyclede materialen. Ook werken ze met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, een sociale werkplaats. Want nogmaals, iedereen verdient het om gezien te worden.

Daarnaast nemen ze door middel van een Crowdfunding en een transparante bedrijfsvoering de consument mee in het ontwikkelingsproces, want ook die verdient het om gezien te worden. ‘Voor de toekomst hebben we nog veel meer gave sociale ideeën en we hebben zoveel ideeën en kunnen niet wachten ze uit te voeren. Bij Ziemi geloven we in ‘doing good is good business’.

ZIEMI - werkproces - fietsverlichting

Hoi, ik ben Elianne Koetzier

Als ontwerper en fanatiek fietser is deze uitdaging mij op het lijf geschreven. Ik vind het geweldig dat we met Ziemi ook daadwerkelijk iets bij kunnen dragen aan de fietsveiligheid in het verkeer!

Ik ben afgestudeerd aan de Haagse Hogeschool, op Industrieel Product Ontwerpen. Binnen Ziemi hou ik mij voornamelijk bezig met alle ontwerp en productie aspecten van het lampje.

Hoi, ik ben Luci Santema

Naast een fiets fanaat ben ik een geboren ondernemer. Ik hou van nieuwe uitdagingen en weet altijd een oplossing ergens voor te vinden. 

Ik studeer aan de Technische Universiteit Delft en doe daar de master Industrieel Ontwerpen. Binnen Ziemi hou ik mij vooral bezig met de business kant en externe contacten.

Heb je nog vragen/ideeën/opmerkingen? Neem contact met ons op!