Ziemi

over

Begin 2020 is Ziemi bedacht door Luci tijdens een project van haar studie aan de TU Delft. Het stijgende aantal fietsongelukken viel haar op en ze dacht: “Daar moet verandering in komen”. De fiets- en verkeersveiligheid is toe aan innovatie, dus heeft Luci besloten Ziemi op de markt te brengen.

Nu zijn we drie jaar verder en is Luci afgestudeerd aan haar master studie Industrieel Ontwerpen. Nu, 25 jaar oud, is ze er helemaal klaar voor om Ziemi een succes te laten worden. Haar doel? Ziemi de nieuwe norm maken! Zo veel mogelijk fietsers helpen om veilig en zorgeloos in het donker op de fiets te stappen.

Luci komt uit een ondernemers gezin en is op vroege leeftijd al begonnen met haar twee passies: uitvinden en ondernemen. Zo heeft ze bijvoorbeeld op 9 jarige leeftijd mee gedaan aan “Het beste idee van Nederland” en had ze op haar 10e een cupcake bedrijfje. Daarnaast heeft ze een passie voor de natuur en actief bezig zijn, en daar hoort fietsen natuurlijk bij.

“Onze passie ligt in het inrichten van een maatschappelijke onderneming. Het motto van Ziemi is ‘iedereen verdient het om gezien te worden’ en dan bedoelen we ook écht iedereen, de user én de producer.” Ziemi werkt samen met een sociale werkplaats voor het verpakken van de producten. 

iedereen verdient het om gezien te worden

Nu 3 jaar later staat Ziemi voor een belangrijke stap: opschalen. Na een succesvol eerste verkoopseizoen is het tijd om te groeien. Ziemi is nauwkeurig op zoek gegaan naar een geschikte partner, die onze passie voor fietsveiligheid deelt. Die vond Ziemi in Spanninga. 

Spanninga is een gerenommeerd fietsverlichting producent in Friesland. Met maar liefst 125 jaar ervaring weten zij alles op het gebied van fietsverlichting. 

Met dank aan alle feedback van de Ziemi community omtrent Ziemi 1.0 is er samen met Spanninga een verbeterde versie ontwikkeld, die begin oktober 2023 te koop zal zijn. 

Ziemi zegt: iedereen verdient het om gezien te worden. Het motto gaat verder dan alleen fietsers. Ziemi is bezig met het uitbreiden van haar product-portfolio. Heb je een leuk idee of lijkt het je leuk om samen te werken? Neem vrijblijvend contact met ons op!